Италианските инфлуенсъри скоро ще бъдат обхванати от същите закони и

...
 Италианските инфлуенсъри скоро ще бъдат обхванати от същите закони и
Коментари Харесай

Дарение срещу козунаци: Италия обяви война на инфлуенсърите заради Киара Ферани

 

Италианските инфлуенсъри скоро ще бъдат обхванати от същите закони и правила, които управляващите ползват и за обичайните медии. Причината – скандал с известната Киара Ферани.

Румънската прокуратура е събрала над 300 страници доказателства против известния инфлуенсър и брат му Тристан

Действията на инфлуенсърите евентуално ще минат под надзора на италианския еквивалент на Съвет за електронни медии, който ще следи наличието им. Всеки от тях ще би трябвало да заплати тежки санкции в случай че не упомене, че дадена обява е част от партньорство с компания или се употребява за комерсиални цели.

Снимка: Getty Images

„ Дивият Запад на инфлуенсърите завърши! Започваме с огромните, само че и дребните ще би трябвало да се приспособяват към разпоредбите “, съобщи шефът на регулатора Джакомо Ласорела.

На блестящото празненство участва и артистът Филип Киркиров, който се извини обществено за присъединяване си

Предложенията за законодателни промени целят също да предпазят децата онлайн. Глобите ще обгръщат и неналичието на упоменаваме на платено от бранд наличие, като санкцията може да доближи до 250 000 евро.

Снимка: Getty Images

„ Новите правила ще обиден комерсиалните връзки, както и отбраната на фундаменталните права на хората и малолетните “, показват от регулатора.

Ако инфлуенсърите вършат продуктово позициониране, то би трябвало наложително да бъде посочено.

Снимка: Getty Images

Скандалът с Киара Ферани и дарението против козунаци

Киара Ферани е може би най-разпознаваемият инфлуенсър в целия свят. Името ѝ е върху чанти, обувки, облекла, гримове… и италиански козунаци.

Във видеоклип се вижда по какъв начин подминава два знака за скорост и предизвестие от навигация

Ферани има съвсем 30 милиона почитатели и по време на празниците пусна извънредно „ пандоро “ (празничен козунак в Италия) в розов цвят. 1 милион евро от приходите трябваше да отидат като подаяние за детската болница в Торино, която лекува рак.

Снимка: Getty Images

Инфлуенсърката направила дарението още преди постъпването на средствата, само че тук идва огромният проблем. Всички фенове на Ферани, които дали повече от 9 евро за пандоро (много над общоприетата цена на сладкиша) считали, че всички доходи ще отидат за болничното заведение.

Снимка: Getty Images

След като излиза наяве, че това не е по този начин и огромна част от сумата отива в сметката на Киара Ферани, последва стихия от неодобрение в Италия. Хората бяха толкоз смутени, че казусът беше коментиран и от италианския министър председател Джорджа Мелони.

Развитието на абсурда накара Ферани да разгласява видеоклип, в който се извинява за заблудата – доста от потребителите обявиха, че не ѝ имат вяра. Във видеото тя изяснява, че ще направи подаяние за болничното заведение.

   View this post on Instagram

A post shared by Chiara Ferragni (@chiaraferragni)

Инфлуенсърката не се размина единствено с опрощение.

Кралицата на интернет, както я назовават, беше санкционирана с колосалните 1,075 милиона евро. Говори се, че от продажбата на козунака Ферани е спечелила над 1 милион евро.

Компанията, която е виновна за производството на розовия козунак, също беше санкционирана с съвсем половин милион евро.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР